תינוקת בבית- שמחה בבית
- מיכל בן נר
- 26 ביוני 2019
- זמן קריאה 2 דקות
כשאנחנו חוזרות עם תינוקת הביתה, אנחנו כל כך עסוקות במילוי הצרכים הבסיסיים- האכלות, החלפת חיטולים/פשפושים, בגדים, מקלחות, נראה שזה יכול למלא לנו את כל היום! והרבה פעמים זה אכן ממלא לנו את כל היום, ובכל זאת יש פעמים שהתינוקת ערה, רגועה, אכולה, מוחלפת ובמקרה גם לא בהתקף גזים ואז הדבר הראשון שאנחנו עושות זה לנשום לרווחה ולהתענג על הרגע...
ואחרי שנשמת לרווחה (והתענגת על הרגע) הנה עוד כמה רעיונות למה שאפשר עוד לעשות עם תינוקות כדי להעצים את העונג-

1. תדברי איתה- אפשר לעשות את זה כזמן סיפור מספר או מהדמיון (פעילות שמומלצת עוד מזמן ההריון). או פשוט לתאר להם מה את עושה, מה את רואה. פשוט לתווך להם את העולם דרך השפה. זה דרך נפלאה להתחיל לבסס תקשורת בלתי אצמעית שלא סובבת את הצרכים הפיזיים המיידיים ובניינו, זה אף פעם לא מוקדם להתחיל.
2. תשירי לה- גם אם את זייפנית כמוני, זה לא מרתיע אותם, אל תתפתי לשים שירים ביוטיוב, הם תמיד יעדיפו את הקול שלנו האותנטי מאשר הקולות שיוצאים מהרמקול. את גם לא חייבת לשיר שירי ילדים, אני אישית אלרגית לשירים האלה (למרות שאני מאוד אוהבת את האלבום פלא של עלמה זהר) השיר הראשון ששרתי לביתי בת ה 17 היום היה דווקא השיר צליל מכוון. כי תכלס מה שחשוב זה להתחבר לשירים גם אם זה עומר אדם או שוטי נבואה, הכל הולך כי כשאת תהני מהשיר, את תהני לשיר וגם הקטנה שלך תהנה. מה שמוביל אותי לסעיף הבא.
3. תרקדי איתה- את יכולה להשתמש במנשא או להחזיק אותה בידים ופשוט לרקוד. גם כאן, את לא צריכה להיות רקדנית של הבלט הרוסי ולא רקדנית מועדונים משופשפת, כל עוד את יכולה להזיז את הגוף, תזיזי ותרקדי. שוב , את לא צריכה שזה יהיה מוזיקה קלאסית או מוזיקה לילדים, זה יכול להיות כל סגנון מוזיקה שאת אוהבת שיעשה לך חשק לזוז ולחייך. לריקודים יש גם יתרונות בריאותיי פיזית ורגשית, התנועה זה הדבר הראשון שאנחנו עושות עוד מהרחם והיא בריאה לגוף ומשחררת הורמונים שתורמים למצב רוח טוב.

התמונה מתוך סדנת ריקוד בטן לאמא עם התינוק
4. תעשי לה עיסוי- את יכולה לצאת עם התינוקת לסדנת עיסוי תינוקות שתלמד אותך גם את תנועות העיסוי וגם תתן לך מקום לדבר, להקשיב ולפגוש עוד אמהות. כמדריכה לעיסוי תינוקות אני ממליצה על סדנאות של העמותה הבינלאומית לעיסוי תינוקות (את יכולה למצוא מדריכה באיזור מגוריך כאן). אם סדנה לא מדברת אליך, אל תתני לזה לעצור אותך, כאמא את יודעת לגעת בתינוק שלך בצורה מדויקת ואוהבת, עשי זאת. כמה טיפים בכל זאת- בקשי רשות, מטרת העיסוי היא קרבה ותקשורת, למדי אותה שאת מכבדת את הרצונות שלה ותשתמשי בשמן צמחי מכבישה קרה, לדוגמא שמן שקדים בכבישה קרה.

אלו פעילויות כיפיות שיכולות להשאיר זכרונות טובים מתקופה כזאת אינטנסיבית וקשוחה, פעילויות שיכולות להפוך להוואי משפחתי עם אחים ואחיות, פעילויות פשוטות שלא מצריכות טכנולוגיה, או צעצועים מתוחכמים.
כתבתי את הפוסט בלשון אמא ובת אבל הפעילויות יכולות בהחלט להתאים לכל הצירופים האפשריים- אמא ובן, אבא ובן או אבא ובת וכמובן גם תאומים.
אני מקווה שהפוסט יתן לך השראה ואשמח לקבל תמונות וסרטונים ובכלל רעיונות נוספים לזמנים הרגועים יותר של הבית בתגובות.
אוהבת
מיכל בן נר
פוסטים אחרונים
הצג הכולהי לכולן, ברוכות הבאות!! את הפוסט הראשון בבלוג שלי אני רוצה לכתוב על 0 הפרדה, תודה לאליענה ורוני בארי ורעות סגל שהגיעו למושג הזה ומנהלות...
Opmerkingen